top of page

HET LAATSTE NIEUWS

11-05-2017   Problemen bij het AOV-Zaanstreek
Zie hieronder deel 1 van de RTV-NH reportage over AOV-Zaanstreek.

07-09-2021   Imka en Annemieke spreken in tijdens Zaanstad Beraad
Om 19 uur vandaag te zien. Klik hier voor hun betoog

02-06-2021   In het radioprogramma Zaanstreek Vandaag 
Imka Monsma: 'De gemeente erkent de misstanden in het AOV niet' Luister het fragment hier

30-05-2021   De SP stelt vragen aan de verantwoordelijke wethouder

Roland van Braam (SP) was vier jaar geleden degene die vragen stelde aan toenmalig verantwoordelijk wethouder Jeroen Olthof. Hij stelt nu vragen aan wethouder Natasha Groothuismink, omdat de gebruikers van het AOV nog steeds niet in bescherming worden genomen bij misstanden.

Lees meer >>

 

18-05-2021   Gesprek met wethouder en verantwoordelijke ambtenaren
Imka en Annemieke spraken met Natasha Groothuismink en twee ambtenaren over het AOV. Tot hun ontzetting was de tendens nu dat Bios een goed bedrijf is en dat de weinige klachten bewijzen dat alles binnen de marges valt. Geen erkenning voor de problemen die we al zo lang aandragen. Ons bezwaar tegen de ontmanteling van de klankbordgroep AOV kwam niet meer aan bod, dat kunnen we over een half jaar weer bespreken. Meepraten over een nieuw plan van eisen voor de volgende concessie, daar zouden ze 'Kom er Uit' graag bij betrekken.

23-02-2021   Hoorzitting geeft beslissing op ingediend bezwaar
Eindelijk heeft 'Kom er Uit' antwoord gekregen op het bezwaar dat is gemaakt op het afwijzen van ons WOB-verzoek. Een groot deel van onze vragen moet de gemeente ons nu aanleveren. Weer een stapje vooruit!

21-09-2020   WOB-verzoek afgehandeld: geen informatie!

Per mail ontvingen we bericht dat ons WOB-verzoek (zie eerder bericht) nu is afgehandeld. Op twee punten gaat misschien nog duidelijkheid komen (3 en 4). Van de andere opgevraagde gegevens zijn er geen documenten of uitvoerder Bios weigert inzage te geven. Zeer teleurstellend, maar ook verhelderend. We gaan niet akkoord met het niet openbaar maken van de percentages van stiptheid van de ritten. We gaan bezwaar maken bij burgemeester en wethouders.  Wordt vervolgd.

 

06-08-2020   De gemeente vraagt ons WOB-verzoek te verduidelijken

We laten de vragen 5, 6 en 7 over het klanttevredenheidsonderzoek nu vervallen, zodat de andere vragen van dit WOB-verzoek geen verdere vertraging oplopen. De volgende vragen blijven staan: 

Informatieverzoek WOB, ook t.b.v. de klankbordgroep AOV:

1 - Stiptheidscijfers van alle AOV-ritten uitgevoerd door vervoerder Bios vanaf juni 2019.

2 - Percentage door Bios geïnitieerde wijziging van ritten omdat de afgesproken tijdstip door Bios niet kon worden waargemaakt. 

3 - Klachten (geanonimiseerd) die bij vervoerder Bios zijn binnengekomen van gebruikers vanaf juni 2019.

4 - Klachten (geanonimiseerd) die bij gemeente Zaanstad zijn binnengekomen  van AOV-gebruikers over AOV-ritten vervoerd door Bios vanaf juni 2019.

8 - Hoeveel (en wat voor) ongevallen tijdens AOV-ritten zijn er bij de gemeente bekend in 2019 en in 2020?

9 - Welke calamiteitenprotocollen hanteren Bios en de gemeente Zaanstad in geval van een ongeval tijdens een AOV-rit?

10 - Welke afspraken zijn er sinds de interventie van de ombudsman vastgelegd tussen gemeente Zaanstad en vervoerder Bios over verbetering van service en klachtenafhandeling betreffende het AOV?

11 - Welke sancties en/of waarschuwingen heeft de gemeente Zaanstad richting Bios gegeven in 2019 en 2020 vanwege onderpresteren of klachten?

26-06-2020   WOB-verzoek ingediend
We willen inzicht in, en informatie over het naleven van het contract tussen de gemeente en BIOS. Over stiptheid van de ritten en over afhandeling van klachten en welke klachten dat waren. Daarnaast zijn we geconfronteerd met een val-incident waardoor wij ook een veiligheidsprotocol willen inzien. We schrikken namelijk van de manier waarop het incident is geëscaleerd en wordt afgehandeld. Is er wel een veiligheid- en calamiteitenprotocol? Kom er Uit krijgt geen antwoorden en is genoodzaakt een WOB-verzoek in te dienen.

 

01-05-2020   Informatievoorziening niet in orde

AOV-gebruikers zijn niet geïnformeerd over nieuwe coronamaatregelen van BIOS. Mevr. K. Dekker kwam erachter toen ze voor zichzelf, haar man als begeleider en zoon die niet alleen thuis kan zijn en ook een pas heeft, wilde bestellen. De telefoniste boekte in, maar daarna belde de planning: "of ze geen televisie had gekeken". Rit werd geweigerd. Na haar klacht hebben we de nieuwe regels opgevraagd bij BIOS en gevraagd gebruikers te informeren. BIOS gaf aan dat de gemeente Zaanstad verantwoordelijk is voor informatieverstrekking, de gemeente wijst weer naar BIOS.
Lees meer >>

05-12-2019   AOV verbetert te langzaam
Aanpassing van het gemeentelijk beleid betreffende controle kwaliteit van vervoerder Bios en goede afhandeling van klachten gaat traag en moeizaam. De AOV-gebruikers merken hier nog niets van. Lees hier de stand van zaken >>.

14-06-2019   Ombudsman geeft duidelijkheid:

Gemeente Zaanstad is wél eindverantwoordelijk voor de klachtenafhandeling van het Zaans AOV. Lees de vier aanbevelingen van de ombudsman. Eindelijk vooruitgang! Lees hier verder >>

06-10-2018 
Er is weer heel wat te lezen in de nieuwe nieuwsbrief! Bekijk hem hier >>

07-08-2018
Door een telefoonstoring waren gisteravond de telefonistes van Bios niet bereikbaar. In dat geval kunnen mensen Zwaag bellen om een rit te boeken (0229 - 70070).

14-07-2018
Er zijn veel klachten, maar weinig echte meldingen. Hoe vaak gaat het

mis en in welke mate? Is het incidenteel of structureel? Hoe zit het nu
precies?
Kom er uit  is bezig met een onderzoek.  Meer informatie >>


09-03-2018
De nieuwsbrief van  Kom er uit  is klaar en is verspreid onder gebruikers en geïnteresseerden. Klik hier voor de nieuwsbrief>>     Aanmelden kan hier >>

25-01-2018
AOV Zaanstreek heeft een telefoonstoring. Bios Zaanstreek is nu wel te bereiken via telefoonnummer 010-2092348. (Aanvullend openbaar vervoer voor ouderen en mensen met een handicap.)
Klachten graag melden (hiernaast), zodat we het AOV kunnen verbeteren.


01-10-2017
Er komt een nieuwsbrief voor gebruikers van het AOV, Imka Monsma en Annemieke Goudsmit zijn hier nu mee bezig. ZCN/Bios geeft aan te werken aan verbeterpunten.

29-07-2107 Storing voorbij
De telefoonstoring van AOV-Zaanstreek heeft in totaal 26 uur geduurd. Maar vanwege de drukte daarna duurde het nog uren voordat mensen weer te woord werden gestaan (27 en 28 juli). Wie last gehad heeft van de storing
kan dat melden: meldpuntaovzaanstreek@gmail.com

18-05-2017   Wethouder Jeroen Olthof: "Het gaat goedkomen"

Zie hieronder deel 2 van de RTV-NH reportage over AOV-Zaanstreek.

Meld goede en slechte ervaringen!
Email: meldpuntaovzaanstreek@gmail.com

Tel: 06-55985099

Eindelijk vooruitgang! Duimen omhoog.

Initiatiefnemer Imka Monsma (rechts) en Annemieke Goudsmit zijn hier nog blij met de uitspraak van de ombudsman. De klankbordgroep heeft recht op prestatiecijfers en info over klachten. Lees het laatste nieuws en Lees meer over het oordeel van de ombudsman, alweer twee jaar geleden >>

IMG_20181006_154328481.jpg

Zo begon het: Initiatiefnemer Imka Monsma (helemaal rechts) sprak de toenmalige wethouder Jeroen Olthof (links). Mutsen en sjaals als roep om aandacht voor alle klachten over het AOV. "Laat u ons in de kou staan?"

Lees meer >>

Het persbericht op NHNieuws >>

Ervaringen AOV-ZAANSTREEK

AOV / Bios taxibusje / regiotaxi / deeltaxi

Goede ervaringen of slechte ervaringen? 

Laat het ons weten!

Stuur ons klachten of complimenten over AOV-Zaanstreek met datum en tijdstip per mail >>.

Meld ook uw klacht bij Bios zelf, per telefoon of online >>

DE ACHT VAN WACHT

 

Noteer bij het maken van een afspraak  DE ACHT VAN WACHT
1 - Hoelang duurde het voordat u de telefoniste aan de telefoon kreeg?

2 - Wat was de naam van te telefoniste en was ze beleefd?

3 - Wat was de afspraak? Datum en tijdstip. Was dit zoals gewenst?

4 - Belde de chauffeur 5 minuten van tevoren dat hij er bijna was?

5 - Hoe laat werd u opgehaald?

6 - Was de chauffeur hulpvaardig en beleefd?

7 - Hoe lang (aantal minuten) zat u in de AOV-taxi?

8 - Tevredenheid op schaal van 1 tot 10? 

Problemen? Mail ons DE ACHT VAN WACHT gegevens en uw opmerkingen, zodat we het AOV-vervoer in Zaandam kunnen verbeteren.

 

Waarom

Er zijn veel klachten, maar weinig echte meldingen. Hoe vaak gaat het

mis en in welke mate? Is het incidenteel of structureel? Hoe zit het nu
precies? 
Meer informatie >>

acht
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
bottom of page